The Future is Heritage

The Future is Heritage is een internationaal netwerk voor jonge erfgoedprofessionals, studenten, vrijwilligers en geïnteresseerden. Het netwerk richt zich op het verstevigen van de positie van (toekomstige) jonge professionals in het erfgoedveld en benadrukt intergenerationele samenwerking.

ThemaJongeren, Participatie
Publieksbenadering
DoelgroepErfgoedprofessionals, Erfgoedvrijwilligers
Historici
ProductAdvies, Evenement
Platform, Projectcoördinatie, Onderzoek
terug naar overzicht

Wat is The Future is Heritage?

The Future is Heritage is een internationaal netwerk van jonge erfgoedprofessionals, studenten, vrijwilligers en erfgoed-geïnteresseerden. Tijdens jaarlijkse activiteiten zet dit netwerk zich in voor een inclusievere, duurzame en meer gelijkwaardige Europese erfgoedsector waarin jong en oud intensief samenwerken. De doelstellingen van The Future is Heritage zijn:

  • Het verbeteren van de arbeids- en invloedspositie van jonge erfgoedprofessionals, studenten en vrijwilligers in de Europese en regionale erfgoedsectors.
  • Het stimuleren van internationale en intergenerationele samenwerking en kennisuitwisseling.
  • Het stimuleren van verduurzaming van de Europese en regionale erfgoedsectors door multidisciplinaire samenwerkingen.
  • Werken aan een inclusief en divers erfgoed werkveld.
  • Onder de aandacht brengen van en zoeken naar oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken gerelateerd aan erfgoed.

Erfgoed Gelderland is een vaste ondersteuningspartner sinds de oprichting van het The Future is Heritage netwerk in 2017 door Erfgoed Brabant. Sinds 2021 is Erfgoed Gelderland de voornaamste aanstichter van het project.

Wat doet The Future is Heritage?

Jaarlijks worden er vanuit The Future is Heritage activiteiten georganiseerd. Meestal is dit een groot evenement in een Europese stad of regio, zoals een conferentie of field school. Ook worden er online activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld een webinar. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor zowel jonge als gevestigde professionals. Tijdens deze activiteiten komt een internationale groep bijeen. De deelnemers doen nieuwe contacten op, discussiëren en wisselen kennis uit.

De deelnemers van de ‘Heritage Field School’ van The Future is Heritage bij Fort Pannerden, 2021.

Het projectteam

Een projectteam organiseert en programmeert The Future is Heritage evenementen. Voor elk jaar wordt telkens een nieuw projectteam samengesteld, bestaande uit werknemers van Erfgoed Gelderland en Erfgoed Brabant, leden van partnerorganisaties, oude deelnemers en nieuwe gezichten.

Hoe raak ik betrokken?

The Future is Heritage werkt niet met lidmaatschappen. Iedereen die dat wil kan gratis en vrijblijvend deelnemen en onderdeel zijn van het netwerk. Voor meer informatie, ga naar www.thefutureisheritage.com of volg The Future is Heritage op de volgende sociale media:

Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op met Wouter Hinrichs via e-mail op w.hinrichs@erfgoedgelderland.nl

Deze organisaties hebben The Future is Heritage gesteund: