Schijnwerpers op de Veluwe

Schijnwerpers op de Veluwe was een samenwerkingsverband tussen negen gemeenten. Het project werd gerealiseerd in het kader van het Cultuur- en Erfgoedpact van de provincie Gelderland (2016-2021).

Datum afgerond30-11-2021
ThemaGeschiedenis, Verhalen
DoelgroepErfgoedprofessionals, Historische Verenigingen
Publiek
ProductAdvies, mijnGelderland.nl
Platform
terug naar overzicht

Schijnwerpers op de Veluwe was van 2016 tot en met 2021 een samenwerkingsverband tussen negen gemeenten: Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe. Het project werd gerealiseerd in het kader van het Cultuur- en Erfgoedpact van de provincie Gelderland. Het pact bestaat uit Cultuurplein Noord Veluwe, Cultuur Makelaar Elburg en Cultuurkust. Erfgoed Gelderland steunde het samenwerkingsverband bij het opzetten van een projectwebsite. Bij deze website werd handig gebruikgemaakt van informatie die ook al voor mijnGelderland door de redactie verzameld wordt. Op de website konden bezoekers meer te weten komen over de negen Veluwse gemeenten aan de hand van historische verhalen, een overzicht van culturele activiteiten en een overzicht van het educatieve aanbod.

Voor de verhalen en het overzicht van actuele activiteiten werd een technische koppeling gelegd tussen mijnGelderland.nl en de projectwebsite. Hierdoor blijven historische verhalen ook nu, na het verwijderen van de projectwebsite, bewaard op mijnGelderland. Gedurende vijf jaar deed het mijnGelderland-team het beheer van de website met een halfjaarlijkse terugkoppeling aan de projectgroep.

Wilt u ook gebruikmaken van historische verhalen of agendaberichten van mijnGelderland op uw eigen website? Neem dan contact op met Henriette Kosse.