Previewbijeenkomsten

Erfgoed Gelderland organiseert in samenwerking met Omroep Gelderland speciaal voor erfgoedorganisaties unieke previews van het nieuwe televisieprogramma Ridders van Gelre vertellen het Verhaal van...  Hieronder vindt u een overzicht van de bijeenkomsten die gepland staan. Dit overzicht zal binnenkort aangevuld worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marja Zandberg

Verhaal van De Veluwe 30 oktober
Tijdens de bijeenkomst krijgt u als eerste de aflevering Verhaal van De Veluwe van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna zal Elyze Storms-Smeets, redacteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over ‘Het buitenleven op de Veluwe in de 17e en 18e eeuw’. De preview zal plaatsvinden in Museum Het Pakhuis Ermelo op woensdag 30 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Museum Het Pakhuis Ermelo is te vinden aan Molenaarsplein 24 te Ermelo.  Erfgoedorganisaties en hun leden, medewerkers en vrijwilligers uit De Veluwe en omgeving kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Verhaal van De Betuwe 24 oktober
Tijdens de bijeenkomst krijgt u als eerste de aflevering Verhaal van De Betuwe van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna zal Piet van Cruyningen, redacteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over ‘De kiezersfabriek van Elst. Een gebeurtenis in 1875 met diepe wortels.’. De preview zal plaatsvinden in Baron van Brakell op donderdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Baron van Brakell is te vinden aan de Provincialeweg 21 te Ommeren.  Erfgoedorganisaties en hun leden, medewerkers en vrijwilligers uit De Betuwe en omgeving kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Verhaal van Nijmegen 16 oktober
Tijdens de bijeenkomst krijgt u als eerste de aflevering Verhaal van Nijmegen van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna zal Paul van der Heijden, auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over ‘Romeins Nijmegen’. De preview zal plaatsvinden in De Bastei op woensdag 16 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. De Bastei is te vinden aan de Waalkade 83 te Nijmegen.  Erfgoedorganisaties en hun leden, medewerkers en vrijwilligers uit Nijmegen en omgeving kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Verhaal van Land van Maas en Waal 9 oktober
Tijdens de bijeenkomst krijgt u als eerste de aflevering Verhaal van Land van Maas en Waal van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna zal Peter van den Broeke, auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over ‘Van agrarisch tot krijgshaftig – Samenlevingen in de ijzertijd ter weerszijden van de Waal’. De preview zal plaatsvinden in Stoomgemaal De Tuut op woensdag 9 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Stoomgemaal De Tuut is te vinden aan De Tuut 1 te Appeltern. Erfgoedorganisaties en hun leden, medewerkers en vrijwilligers uit Land van Maas en Waal en omgeving kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Verhaal van Zutphen 2 oktober
Tijdens de bijeenkomst krijgt u als eerste de aflevering Verhaal van Zutphen van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna zal Michel Groothedde, auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over Gelderland en de Vikingen aan de hand van de casus ‘crime scene in Zutphen’. De preview zal plaatsvinden in het Auditorium van Musea Zutphen op woensdag 2 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Musea Zutphen zijn te vinden aan ‘s Gravenhof 4 te Zutphen. Erfgoedorganisaties en hun leden, medewerkers en vrijwilligers uit Zutphen en omgeving kunnen zich aanmelden via dit formulier.