Previewbijeenkomsten

Erfgoed Gelderland heeft in najaar 2019 in samenwerking met Omroep Gelderland speciaal voor erfgoedorganisaties unieke previews georganiseerd van het televisieprogramma Ridders van Gelre vertellen het Verhaal van..

Tijdens de bijeenkomsten kregen erfgoedorganisaties en hun medewerkers, leden en vrijwilligers de kans om als eerste de aflevering over hun eigen stad of streek te zien. Bij elke bijeenkomst vond een lezing plaats van een auteur of redacteur van het boekproject Verhaal van Gelderland   

Hieronder vindt u een overzicht van de bijeenkomsten die hebben plaatsgevonden. Hier kunt u de berichtgeving over de bijeenkomsten lezen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marja Zandberg

Overzicht Previewbijeenkomsten

Verhaal van De Liemers 4 december bij Eetlokaal
Tijdens de bijeenkomst kregen aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van De Liemers van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Jonn van Zuthem,  auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over ‘Gelderland tussen Dordt en Rome, twee eeuwen godsdienstige verhoudingen in een gemengde provincie. De preview vond plaats in Eetlokaal op woensdag 4 december van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van Harderwijk 28 november bij Stadsmuseum Harderwijk
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van Harderwijk van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Rudolf Bosch,  auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over ‘Seaport Gelre: Harderwijk, de Veluwe en het hertogdom Gelre in de late middeleeuwen (1350-1550)’. De preview vond plaats in Stadsmuseum Harderwijk op donderdag 28 november van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van Arnhem 19 november bij Omroep Gelderland
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van Arnhem van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaven Jeroen Benders en Rudolf Bosch,  auteurs van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing over ‘Van domeinen, stad en Staten: Arnhem tussen circa 900 en 1550. De preview vond plaats bij Omroep Gelderland op dinsdag 19 november van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van Gelderland aflevering Apeldoorn 12 november bij CODA
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van Apeldoorn van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Dolly Verhoeven, hoofdredacteur en auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over ‘Het verhaal van Apeldoorn: landschap en geschiedenis in vogelvlucht’. De preview vond plaats in CODA op dinsdag 12 november van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van De Achterhoek 8 november bij Stadsmuseum Doetinchem
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van De Achterhoek van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Ronald de Graaf, auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing houden over ‘De Achterhoek vanaf de overkant. De Tachtigjarige oorlog als interactief voorbeeld voor het Verhaal van Gelderland’. De preview vond plaats in Stadsmuseum Doetinchem op vrijdag 8 november van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van De Veluwe 30 oktober bij Museum Het Pakhuis Ermelo
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van De Veluwe van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Elyze Storms-Smeets, redacteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing over ‘Het buitenleven op de Veluwe in de 17e en 18e eeuw’. De preview vond plaats in Museum Het Pakhuis Ermelo op woensdag 30 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van De Betuwe 24 oktober bij Streekmuseum Baron van Brakell
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van De Betuwe van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Piet van Cruyningen, redacteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing over ‘De kiezersfabriek van Elst. Een gebeurtenis in 1875 met diepe wortels.’. De preview vond plaats in Streekmuseum Baron van Brakell op donderdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van Nijmegen 16 oktober bij De Bastei
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van Nijmegen van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Paul van der Heijden, auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing over ‘Romeins Nijmegen’. De preview vond plaats in De Bastei op woensdag 16 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van Land van Maas en Waal 9 oktober bij Stoomgemaal De Tuut
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van Land van Maas en Waal van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Peter van den Broeke, auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing  over ‘Van agrarisch tot krijgshaftig – Samenlevingen in de ijzertijd ter weerszijden van de Waal’. De preview vond plaats in Stoomgemaal De Tuut op woensdag 9 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

Verhaal van Zutphen 2 oktober bij Musea Zutphen
Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen als eerste de aflevering Verhaal van Zutphen van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland te zien. Daarna gaf Michel Groothedde, auteur van het boekproject Verhaal van Gelderland een lezing over Gelderland en de Vikingen aan de hand van de casus ‘crime scene in Zutphen’. De preview vond plaats in het Auditorium van Musea Zutphen op woensdag 2 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.