Handleiding Wikimedia

voor erfgoedinstelllingen

Collecties delen

via Wikimedia Commons

Wil je als erfgoedinstelling je collectie delen via Wikimedia Commons en beschikbaar maken voor iedereen, waar dan ook ter wereld? In dit deel van de handleiding kun je terug vinden hoe dat werkt. Welke bestanden zijn geschikt? Hoe zit dat met auteursrechten? Hoe plaats ik één afbeelding of een set afbeeldingen? Hoe wijzig ik metadata van een afbeelding?

Kennis delen

via Wikipedia

Wil je als erfgoedinstelling kennis delen door te schrijven op Wikipedia? In dit deel van de handleiding kun je terug vinden hoe dat werkt.  Hoe schrijf je een goed artikel? Wat is er nodig aan voorbereiding? Hoe bewerk ik een artikel? Welke regels gelden er voor het publiceren van een artikel op Wikipedia?

Over Wikimedia

Wat is  Wikimedia en welke projecten zijn relevant voor erfgoedinstellingen? Zoek je meer algemene informatie over het delen van kennis of collecties? Dit deel van de handleiding geeft meer inzicht in Wikimedia.

Contact & Colofon

Meer informatie en contact
Nog vragen of meer informatie nodig? Wil jouw erfgoedinstelling gaan werken met Wikimedia en kun je ondersteuning gebruiken?
Neem contact op via info@erfgoedgelderland.nl

Colofon
Deze online handleiding is opgezet door Erfgoed Gelderland en Wikimedia Nederland en is nog in ontwikkeling. Heb je een verbetering, mis je iets of zie je een fout? Neem contact op via info@erfgoedgelderland.nl

Bronvermelding
Het onderdeel over kennis delen via Wikipedia is grotendeels afkomstig uit de handleiding Schrijven voor Wikipedia van Lodewijk Gelauff en Wikimedia Nederland, en is beschikbaar gemaakt onder een Creative Commons Share Alike 3.0 licentie. Een verwijzing naar de pagina’s waarvan de tekst afkomstig is, vind je bij de betreffende tekst. De afbeeldingen die gebruikt zijn, zijn afbeeldingen van verschillende (Gelderse) erfgoedinstellingen die deze beschikbaar hebben gemaakt via Wikimedia Commons. De specifieke bronvermelding is per afbeelding toegevoegd.