WO2-café tournee in Gelderland

Van 5 maart tot en met 15 april organiseren Erfgoed Gelderland, Rijnbrink en Omroep Gelderland WO2-cafés in Gelderse bibliotheken: dé plek waar alle Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog kunnen delen. Op donderdag 6 februari vond er bij Erfgoed Gelderland een informatiebijeenkomst over de WO2-cafés plaats. Hier werden vertegenwoordigers van bibliotheken en historische verenigingen voorgelicht over wat zij kunnen verwachten tijdens de cafés. Er werden al snel contacten gelegd en de voorbereidingen zijn in volle gang om er een groot succes van te maken! 

Heeft u zelf een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat u wilt delen? Of heeft u bijzondere foto’s, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café in uw Bibliotheek.  Op iedere locatie zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als u vragen heeft. De mooiste verhalen worden door Omroep Gelderland tijdens de WO2-cafés opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform mijnGelderland.nl van Erfgoed Gelderland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met collega Jelle van de Graaf of kijken op www.gelderlandherdenkt.nl/wo2-cafes