Terugblik Symposium Open-Up! Wikimedia en Erfgoed

Op vrijdag 19 januari organiseerde Erfgoed Gelderland het Symposium Open-up! over Wikimedia en erfgoed. Een symposium voor iedereen die interesse heeft in het beschikbaar maken van collecties als open data op wereldwijd toegankelijke platforms, zoals Wikimedia. En die interesse was er zeker!

De opkomst was groot en divers. Zowel erfgoedorganisaties uit Gelderland als daarbuiten namen deel. Trilce Navarrete van de Erasmus Universiteit Rotterdam hield een inspirerende lezing over hoe delen zorgt voor toegevoegde waarde. Collega Michelle van Lanschot gaf een terugblik op het project Wikipedian in Residence in 2017 en presenteerde de Handleiding Wikimedia voor Erfgoedinstellingen. Rony Vissers van PACKED sloot de dag af met een lezing over hoe er in België gewerkt wordt met Wikimedia. Verder was de dag gevuld met zeven diverse workshops, die enthousiast gevolgd werden. Bekijk hier de presentaties van de lezingen en workshops, de presentatie van Hay Kranen is hier terug te vinden, de presentatie van Sandra Fauconnier over Linked open data is de toekomst: het potentieel van Wikidata is hier terug te lezen.

Donderdag 1 februari gaat het vervolg van Wikipedian in Residence van start met een startbijeenkomst voor deelnemende organisaties. Interesse? neem dan contact op met Michelle van Lanschot.

Bekijk hier de foto’s van afgelopen vrijdag voor een sfeerimpressie van het symposium.

Foto: Michelle van Lanschot blikt terug – Sebastiaan ter Burg, CC-BY https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/