Wikipedian in Residence: tweede residentie afgerond

Deze week is de tweede residentie in het kader van het project Wikipedian in Residence (WiR) afgesloten. Deze vond plaats bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum ‘44-’45 te Groesbeek afgesloten. Het museum had de eerste stappen op Wikipedia twee jaar geleden al gezet en was vooral op zoek naar manieren om hier vervolg aan te geven. Op het programma stond dan ook meer verduidelijking van de auteursrechtelijke situatie van collecties gerelateerd aan WOII en het leren verzorgen van massa-uploads beeldmateriaal met behulp van een speciale tool. Ook organiseerde het museum een schrijfmiddag over het Rijnland Offensief.

Eerder verbleef collega Michelle van Lanschot als WiR al bij het Flipje & Streekmuseum in Tiel. Tijdens dit verblijf stond vooral het kennismaken met Wikipedia en de zusterprojecten en het zelfstandig leren uploaden van beeldmateriaal op de beeldbank centraal. Daarnaast werd er een schrijfmiddag georganiseerd rondom Tiels erfgoed, waar vrijwilligers van het museum en andere geïnteresseerden kennis konden maken met Wikipedia. Op 26 april vindt de tweede editie van deze schrijfmiddag plaats.
Vanaf eind april tot eind mei is Michelle in huis bij Museum Het Valkhof/GAC, waarna Erfgoedcentrum Rozet in Arnhem volgt. Na de zomer is het de beurt aan de archieven Erfgoed Centrum Achterhoek en Liemers, Regionaal Archief Nijmegen en Archief Ede.

Beeldmateriaal van activiteiten of collectiemateriaal dat door de medewerkers van de betrokken instellingen is geüpload, staat op Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.