Wikimedia in Gelderland: een Wikipedian in Residence?

Wikipedian in residence Erfgoed Gelderland

Wikimedia Nederland (WMNL) gaat in samenwerking met de coöperatie Erfgoed Gelderland een project opzetten om kleinere erfgoedinstellingen de kennis en middelen te geven om delen van hun collectie als open data beschikbaar te stellen.

Project met kleine GLAM-instellingen

Wikipedia en de bijbehorende beeldbank Commons zijn belangrijke pijlers onder het moderne media- en kennislandschap. Veel grote GLAM-instellingen (Galleries, Libraries, Archives and Museums) zijn ertoe over gegaan delen van hun collecties via Commons of andere Wikimedia-platforms beschikbaar te maken. Het aantal kleine GLAM-instellingen dat op deze manier zijn collecties aan een groter publiek beschikbaar maakt, is echter nog gering. Om deze kloof te dichten wil Wikimedia Nederland (WMNL) in samenwerking met de coöperatie Erfgoed Gelderland een project opzetten met als doel kleine GLAM-instellingen de kennis en middelen te geven om delen van hun collectie als open data beschikbaar te stellen.

Wikipedian in Residence

Het streven is een vijftal leden van de coöperatie de mogelijkheid te bieden aan het project deel te nemen. Deze leden krijgen tijdelijk een Wikipedian in Residence (een specialist op het gebied van WikiPedia en Commons) in huis die medewerkers traint en content selecteert. Meer informatie over het project vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.