Wiki Werkgroep#2 Auteursrechten en Open Data op Wikimedia

Op vrijdag 18 mei vindt de tweede Wiki werkgroep van dit jaar plaats, in het kader van het project Gelders erfgoed op Wikimedia in Gelderland.  Het gaat deze ochtend over over Auteursrechten en Open Data op Wikimedia.
We besteden aandacht aan welke regels er gelden en hoe je dit kunt vormgeven als je collecties beschikbaar wilt maken op Wikimedia. We zullen ook aan de hand van voorbeelden uit jullie eigen collecties bespreken hoe je auteursrechten op Wikimedia goed kunt regelen en het tegelijkertijd zo makkelijk mogelijk kunt houden voor jezelf en je instelling.

Het programma ziet er als volgt uit:
09.30-10.45: Theoriegedeelte: Auteursrechten en Open Data op Wikimedia
10.45-11:00: pauze
11.00-12.30: praktijkgedeelte:  voorbeelden uit de eigen collecties en vragen + algemene praktijkvragen over werken met Wikimedia

Locatie: Erfgoed Gelderland, Westervoortsedijk 67-D,  van 9.30 tot 12.30

Inschrijven kan via dit formulier, je ontvangt een bevestiging.  Het theoretische gedeelte is toegankelijk voor elke geïnteresseerde, het praktijkgedeelte alleen voor deelnemers (van 2017 en 2018) aan het project Wikimedia in Gelderland.  Het maximale aantal deelnemers aan deze werkgroep is 15 personen.
Meer informatie of vragen: Michelle van Lanschot.

Beeld: Horia Varlan, Copyright sign made of jigsaw puzzle pieces separated, CC-BY 2.0 via flickr.com