Wiki Werkgroep #3: uploadtools voor Wikimedia (Pattypan)

Op vrijdag 14 september vindt de derde Wiki werkgroep van dit jaar plaats, in het kader van het project Gelders erfgoed op Wikimedia in Gelderland.

De workshop gaat over het groepsgewijs toevoegen van beeldmateriaal aan Wikimedia commons met verschillende tools. Hierbij is het programma Pattypan de belangrijkste. Wellicht heb je zelf al eens een afbeelding toegevoegd aan de mediabank en weet je dat dit een tijdrovend proces kan zijn. De verschillende tools die beschikbaar zijn maken dit proces efficiënter. Pattypan is de nieuwste en eenvoudigst te bedienen tool.

Het programma ziet er als volgt uit:
Eerst wordt kort ingegaan op Wikimedia Commons en hoe bestanden daar worden weergegeven. Vervolgens wordt er meer informatie gegeven over de verschillende programma’s en zoomen we in op Pattypan. In het praktijkgedeelte ga je daarna zelf aan de slag met dit programma.

Locatie: Erfgoed Gelderland, van 9.30 tot 13.00

De werkgroep is toegankelijk voor leden van Erfgoed Gelderland, deelnemers aan het project Gelders erfgoed op Wikimedia krijgen voorrang. Het maximum aantal deelnemers is 12. Inschrijven kan via dit formulier, je ontvangt een bevestiging.

Meer informatie of vragen: Michelle van Lanschot.

 

Beeld: Jamain, CC BY-SA 3.0 from Wikimedia Commons