Werving voor het verjongingstraject Erfgoedvrijwilliger van start

Enthousiaste jongeren gezocht! In oktober 2020 kondigden we het al aan: het Elisabeth Weeshuis Museum, Museum Tweestromenland, Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, van ’t Lindenhout en het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum zijn geselecteerd voor een verjongingstraject. In het traject gaat een groepje jongeren onder begeleiding van Erfgoed Gelderland aan de slag met een vraag of opdracht van de erfgoedinstelling. De geselecteerde organisaties zijn momenteel elk bezig met het werven van een groepje van drie tot zes jonge vrijwilligers (tussen de 16 en 30 jaar).

Meedoen?
Lijkt het jou leuk om bij een van de organisaties mee te doen aan het verjongingstraject? Je bent van harte welkom! Drie vacatures staan al online. Op basis van de vraag of opdracht van de organisatie, ga je zelf een project bedenken, ontwikkelen en uitvoeren. Voor de uitvoering van het project krijgt iedere groep jongeren een budget van €3000,-.

Vacatures:

  • Het Elisabeth Weeshuis Museum zoekt ‘Kaat de Keukenmeiden’ (18 t/m 30 jaar). Er worden theaterlessen aangeboden om de rol goed te kunnen spelen. Bekijk hier de vacature en meld je aan.
  • Het van ’t Lindenhoutmuseum zoekt jongeren tussen de 14 en 18 jaar die een educatief programma voor leeftijdsgenoten willen ontwikkelen. Bekijk hier de vacature en meld je aan.
  • In Epe, bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse wordt saai het nieuwe hip! Zij zoeken jongeren (18 t/m 30 jaar) om mee te denken en te werken aan het ontwikkelen van een modern museaal idee voor het museum. Bekijk hier de vacature en meld je aan.