Week van het Digitaal Erfgoed

Van 25 tot en met 30 november organiseert Netwerk Digitaal Erfgoed de Week van het Digitaal Erfgoed. Verspreid over het land zijn er bijeenkomsten over uiteenlopende thema’s voor uiteenlopende kennisniveaus. Erfgoedprofessionals uit allerlei sectoren en windstreken ontmoeten elkaar hier, delen kennis en doen inspiratie op.

De opening

Op maandag 25 november is de opening van de Week van het Digitaal Erfgoed in Zutphen: Digitaal fit in het netwerk. Een praktische en interactieve dag waarin deelnemers kansen en mogelijkheden krijgen aangereikt door collega instellingen om het digitaal erfgoed beter zichtbaar, houdbaar en bruikbaar te maken. Iedereen is welkom: erfgoedprofessionals (zowel betaald als vrijwillig) uit het hele land en uit alle sectoren. Ook voor kleinere instellingen is dit een mooie gelegenheid om aan te haken bij het netwerk. Deelname is kosteloos.

Symposium Publieke Informatie Infrastructuur

Op vrijdag 29 november vindt er in Radio Kootwijk het symposium Publieke Informatie Infrastructuur plaats. CLARIAH en het Netwerk Digitaal Erfgoed zetten in op brede samenwerking rondom publieke, digitale infrastructuren. Maar kunnen we de rol van onze organisaties duidelijker definiëren op basis van het recente Europese visiedocument Shared Digital Europe? En op welke manier kunnen we deze rol vormgeven op het gebied van beleid, technologie, organisatie en financiering om een publieke infrastructuur ook in de toekomst te borgen? Tijdens het symposium gaan we in op deze vragen.

HackaLOD 2019

Op vrijdag 29 november/zaterdag 30 november vindt in Radio Kootwijk de HackaLOD 2019 plaats. De HackaLOD 2019 is de de culturele Linked Open Data hackathon. Kunst en cultuur, theater en muziek, digitaal en analoog gaan samen met hackers door de nacht, op zoek naar creatieve digitale toepassingen. Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, datajournalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken. Op zaterdag 30 november vindt de HackaLOD Awards plaats met o.a. de prijsuitreiking en kunnen bezoekers ook gelijk een rondleiding krijgen door het zendgebouw van Radio Kootwijk!

Bekijk de website van Week van het Digitaal Erfgoed voor meer informatie over deze en andere activiteiten.