Vrijwilligers gevonden door nieuwe site!

Word Erfgoed Vrijwilliger in Gelderland

Drie maanden geleden werd de website erfgoedvrijwilliger.nl gelanceerd: een platform voor vrijwilliger vacatures in musea, historische verenigingen, archieven en andere erfgoedinstellingen in Gelderland.

Hoe werkt het?

Erfgoed organisaties kunnen zelf hun vacatures plaatsen op dit platform. Via het formulier komt de vacature bij ons binnen, na een korte redactie wordt deze online gezet. Via diverse kanalen wordt de vacature onder de aandacht gebracht. Potentiële kandidaten kunnen direct via de website een berichtje achterlaten, in contact komen met de erfgoed organisatie in kwestie en zelfs een sollicitatiebrief indienen.

En met succes!

Er zijn in de tussentijd ruim 40 vacatures op de website geplaatst. Een aantal organisaties hebben al een vrijwilliger gevonden via de site! Museum het Pakhuis plaatste bijvoorbeeld een vacature voor uiteenlopende functies en ze hebben diverse sollicitaties binnen gekregen. Het Erfgoedfestival zocht een fietsvrijwilliger, en ook die is inmiddels gevonden!

In de spotlight

De website heeft ook als doel om vrijwilligerswerk in het erfgoedveld onder de aandacht te brengen. Daarom plaatsten we op de website verhalen van vrijwilligers om anderen te inspireren maar ook om de betreffende vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Kijk hier maar eens wat onze vrijwilligers voor mooi werk doen en waarom ze dat doen. Zelf een vrijwilliger in de spotlight zetten? Laat het ons weten, mail naar info@erfgoedvrijwilliger.nl.

Meer weten over dit platform? Klik hier voor meer informatie over het project of neem contact op met Jette Janssen!