Voortgang Sporen van Slavernijverleden in Gelderland

De bustour die begin deze maand in de planning stond voor het project Sporen van Slavernijverleden in Gelderland kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan, maar achter de schermen loopt het project door.

Spoor van de maand
Elke maand verschijnt er een Spoor van de Maand op ons publieksplatform mijnGelderland. Het spoor van de maand maart, ‘Een Nijmeegs aandeel in de slavernij’, vertelt over koopman en later locoburgemeester van Nijmegen Wilhelm Triebels en zijn echtgenote Anna Maria Bedloo.

Interview, trainingen en workshops
Een tweede onderdeel van het project richt zich op persoonlijke sporen. Daarvoor gaan we nazaten van tot slaafgemaakte mensen uit Gelderland en nazaten van plantage-eigenaren en andere betrokkenen interviewen. We ontwikkelen op dit moment plannen om met dit deel van het project van start te kunnen gaan. Eventueel wordt dit deel van het project digitaal opgepakt. Daarnaast  blijft het ook mogelijk om trainingen en workshops aan te vragen. Ook daarvoor kunnen we de digitale mogelijkheden onderzoeken. Meer informatie daarover is te vinden op de projectpagina.

Een bijdrage leveren?
Het is mogelijk om zelf een ‘spoor’ aan te leveren en zo een bijdrage te leveren aan het project. Deze verhalen publiceren we ook op mijnGelderland. Hebt u vragen of wilt u meer weten over dit project dan kunt u contact opnemen met Else Gootjes.

Afbeelding: Oranjestein Kerkstraat Hees Nijmegen 1910 (Roger Veringmeier, CC-BY-SA 4.0)