Vijfde module van het Handboek Historische Verenigingen online!

De onderwerpen waarmee historische verenigingen zich bezighouden, kunnen – naast de eigen leden – ook andere doelgroepen aanspreken. Door middel van educatie en presentatie van uw verhalen en collecties, betrekt u deze doelgroepen bij de vereniging. De vijfde module van ons Handboek Historische Verenigingen, ‘Educatie en jongeren betrekken’ gaat in op het  betrekken van het onderwijs en van jongeren bij een historische vereniging. Welke mogelijkheden op het gebied van educatie zijn er voor historische verenigingen?

Download nu de vijfde module ‘Educatie en jongeren betrekken’, bekijk de animatie en bekijk de verdiepingspagina!

Handboek Historische Verenigingen
De Gelderse historische verenigingen hebben een belangrijk aandeel in de Gelderse geschiedschrijving. Lokaal en regionaal onderzoek en het betrekken van de inwoners staan daarbij centraal. Om deze basis te versterken gaat Erfgoed Gelderland binnen het Verhaal van Gelderland de historische verenigingen extra ondersteuning bieden door middel van het handboek en persoonlijke begeleiding. Van het werven van nieuwe bestuursleden en vrijwilligers, tot het bereiken van een breder en jonger publiek en van herpositionering en digitalisering tot presentatievormen.

Voor meer informatie over het handboek voor historische verenigingen of het begeleidingstraject kunt u contact opnemen met Lian van der Zon.