Vier nieuwe leden CollectieGelderland

De website CollectieGelderland

2016 is goed begonnen voor Collectie Gelderland! De website heeft dit jaar vier nieuwe leden. Historische Vereniging Tweestromenland, De Bastei, Museum Vliegbasis Deelen en Museum Oud-Lunteren zullen binnenkort (een deel van) hun collectie digitaal tentoonstellen op collectiegelderland.nl

Een kijkje achter de schermen

Op Collectie Gelderland staan momenteel meer dan 400.000 voorwerpen van musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen en andere (erfgoed)organisaties uit Gelderland. Zowel topstukken als alledaagse voorwerpen zijn te bekijken op collectiegelderland.nl. Naast de stukken die daadwerkelijk te bezichtigen zijn, worden objecten getoond die zelden of nooit te zien zijn. Collectie Gelderland biedt een goed overzicht én een mooi kijkje achter de schermen.

De voordelen van lidmaatschap

Onderzoek wijst uit dat de collectie tot de top drie redenen behoort van een bezoek aan een museumwebsite. Door het lidmaatschap van Collectie Gelderland kunnen instellingen hun collectie in een breder verband tonen. Daarnaast kan de eigen collectie makkelijk en snel op de museumwebsite worden geplaatst, met uw eigen branding. Leden van Collectie Gelderland profiteren van de opgebouwde kennis en ervaring binnen het project. Word ook lid van Collectie Gelderland. Meer informatie vindt u op www.collectiegelderland.nl.

Vernieuwde app

De stukken op Collectie Gelderland zijn ook te bekijken via smartphone. Onlangs is de applicatie van Collectie Gelderland geheel vernieuwd. Meer dan 120.000 voorwerpen zijn toegevoegd, zowel van nieuwe als huidige partners. Zo zijn er stukken te bekijken uit de kunstcollectie van Provincie Gelderland en foto’s van het Flipje en Streekmuseum in Tiel. Bovendien heeft de app een verbeterde laadsnelheid. Zoeken door de Gelderse collecties ging nog nooit zo snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.