Verhalen schrijven in de Mariahoeve

Schrijfcursus ten behoeve van Verhaal van Putten

‘Hoe maak je van een interview een publieksvriendelijke, pakkend verhaal?’ Dat was de insteek van de schrijfworkshop die woensdagavond 5 september plaatsvond in de Mariahoeve. Tien enthousiaste oral history-interviewers gingen met dit vraagstuk aan de slag.

Voor het geschiedenisproject Verhaal van Putten gaan vrijwilligers als oral history-interviewers op pad. Zij vragen ooggetuigen van het Puttense verleden naar hun herinneringen, en leggen deze vast. Hoe ze dit alles kunnen aanpakken leerden ze tijdens de Cursus oral history van 9 juni jl.

Net als toen, vormt woensdagavond de Mariahoeve het decor voor de bijeenkomst. Cursusleider Henriette Kosse leidt de deelnemers terwijl het begint te schemeren langs richtlijnen, geeft ‘tips & tricks’, en zet ze uiteindelijk aan het werk. Hoe maak je van het interview dat je hebt afgenomen een mooi verhaal? Na flink wat knip-en-plakwerk en het nodige herschrijven ontstaan de contouren van mooie vertellingen.

Afgaande op de resultaten van de cursus gaat Verhaal van Putten een heleboel mooie verhalen tegemoet zien. Zowel zij die de verhalen vertelden, als zij die ze opschrijven, verdienen daarvoor een groot compliment. De verhalen zullen de komende maanden gaan verschijnen op www.verhaalvanputten.nl. Houd voor meer informatie ook facebook en twitter in de gaten.