Ridders van Gelre met vroegste Verhaal van Gelderland

Eind augustus is de nieuwe tv-serie Ridders van Gelre gestart over het vroegste Verhaal van Gelderland. Vanaf zaterdag 5 september zijn er ook weer Gelredagen op locaties uit de tv-afleveringen, waarbij ook auteurs van Verhaal van Gelderland betrokken zijn.

Op 5 september is de eerste Gelredag van het nieuwe seizoen in Museum CODA Apeldoorn. Nico Willemse, archeoloog en auteur van Het Verhaal van Gelderland, zal een lezing verzorgen voor twee keer dertig bezoekers. Op 12 september is de tweede Gelredag in de historische tuinderij Warmoes in Lent. Archeoloog en auteur van Het Verhaal van Gelderland Peter van den Broeke zal een toelichting geven op de twee skeletten die in elkaar verstrengeld liggen in een klein museumgebouw.

De Gelredagen zijn vanwege de coronacrisis kleiner van opzet. Hoeveel bezoekers iedere week welkom zijn, hangt af van de locatie waar de Ridders te gast zijn. Via Radio Gelderland en de sociale media houden de Ridders alle belangstellenden op de hoogte. Aanmelden kan op gelredagen@gld.nl.

Foto: Ridders van Gelre, © Omroep Gelderland/Ridders van Gelre