Verhaal van Putten is afgerond

De afgelopen tweeënhalf jaar heeft Erfgoed Gelderland het project Verhaal van Putten gerealiseerd. Het project is nu officieel afgerond en het verhaal is te lezen en te bekijken op verhaalvanputten.nl.U vindt hier de Canon van Putten en andere geschiedverhalen, persoonlijke herinneringen, fiets- en wandelroutes en digitale tentoonstellingen. We interviewden Tim Stapel, die intensief betrokken was bij het project.

Wat was de opdracht?
“Op verzoek van een raadswerkgroep maakte Erfgoed Gelderland in 2017 een plan om de Puttense geschiedenis vast te leggen en op een eigentijds manier door te geven aan volgende generaties.”

Wat is er bereikt?
“De afgelopen twee jaar werkten vele betrokkenen uit Putten samen om Verhaal van Putten tot een succes te maken. In het bijzonder zijn dat het Puttens Historisch Genootschap en Stichting Oktober 44, interviewers, vertellers en kenners van het Puttens verleden. Het project heeft positief bijgedragen aan de verbinding en de samenwerking tussen de diverse betrokkenen in Putten. Verhaal van Putten brengt de geschiedenis van Putten, samen met de lokale gemeenschap, op een toegankelijke en duurzame wijze onder de aandacht.”

Hoe hebben jullie het aangepakt? Met wie?
“Onder leiding van Erfgoed Gelderland werd er een projectteam samengesteld en werd er tijdens het project gerapporteerd aan de stuurgroep Verhaal van Putten. Deze bestond uit wethouder Koekkoek en raadsleden van de gemeente Putten. Dankzij alle betrokkenen heeft Verhaal van Putten een prachtige website met persoonlijke en historische verhalen. Daarnaast is er een interactieve wandelroute ontwikkeld die voor inwoners en toeristen beschikbaar is bij het VVV. Voor basisschoolleerlingen is er een uitdagend educatief product ontwikkeld.”

Wat vonden de opdrachtgevers van de resultaten?
“Iedereen is erg tevreden met de behaalde resultaten. Er is een verrassende, laagdrempelige manier gecreëerd die de geschiedenis van Putten voor iedereen toegankelijk maakt.”

Hoe gaat het nu verder?
“Het project is afgerond. Het verhaal gaat door. Er is gezorgd voor een duurzame borging van het project en het Verhaal van Putten zal ook de komende jaren actief uitgedragen blijven worden.”

Foto: gemeente Putten: betrokkenen Verhaal van Putten bij de lancering website Verhaal van Putten – 25-januari-2019