Veluws Erfgoed Beleven

Op vrijdag 17 maart vond de lancering van de website www.veluwserfgoedbeleven.nl plaats in het Akoesticum in Ede.

In 2016 bundelden Gemeente Apeldoorn, Gemeente Ede en de provincie Gelderland hun krachten om het erfgoed van de Veluwe beter op de kaart te zetten. Niet alleen in Ede en Apeldoorn, maar op de hele Veluwe! Na een inspiratiebijeenkomst werden de thema’s vastgesteld: ‘Handel en bedrijvigheid’, ‘Macht en pracht’, ‘Militair erfgoed’ en ‘Boeren en landschap’. Met deze thema’s, erfgoedpunten op de kaart, gegevens van alle musea en activiteiten, routes én verhalen wordt het Veluwse erfgoed aantrekkelijk en toegankelijk gepresenteerd. Visit Veluwe droeg zorg voor de toeristische profilering. Er is een jaar lang door vele partijen hard gewerkt aan de website.

Tijdens de lanceringsbijeenkomst, gepresenteerd door Marlies Claasen, werd de genodigde door de website meegenomen naar de Veluwe. Martin Mesch van het vertelgenootschap Apeldoorn vertelde een prachtig verhaal over de Olifantenschuur naast Paleis het Loo, waarmee duidelijk werd hoe belangrijk verhalen zijn. Scholieren van het Pallas Athene College in Ede presenteerden fietsroutes die zij ontwikkelden. Ze hadden er flinke stukken voor gefietst! Richting het einde van de bijeenkomst werden de aanwezigen getest op hun kennis over de Veluwe middels een quiz.

Een website heeft ontwikkeling en onderhoud nodig. Daarom werd als sluitstuk van de bijeenkomst de website aan Erfgoed Gelderland toevertrouwd. Wethouders Willemien Vreugdenhil van de gemeente Ede en Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn droegen op symbolische wijze het stokje (in de vorm van een stick) over aan directeur Bedrijfsvoering: Liesbeth Tonckens. Een waardevol cadeau waar we goed zorg voor gaan dragen.

Bekijk het filmpje van de bijeenkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.