Update Erfgoededucatie regio Zutphen/Lochem

De Muzehof, Centrum voor de kunsten in Zutphen en thuisbasis van Cultuur & School Zutphen en Lochem heeft in 2018 een subsidie ontvangen van het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie voor Mediakunst- en erfgoededucatie. Met deze subsidie is het project ‘Erfgoededucatie regio Zutphen/Lochem’ van start gegaan, waarbij de Muzehof samenwerkt met lokale erfgoedaanbieders, basisscholen, Cultuur & School Zutphen, Cultuur & School Lochem, de gemeenten Zutphen en Lochem en Erfgoed Gelderland. Erfgoed Gelderland heeft bij het project een adviserende rol.

Binnen dit project zijn bezoeklessen voor schoolgroepen ontwikkeld. Deze lessen zullen worden opgenomen in Reizen in de Tijd, het educatieplatform van Erfgoed Gelderland. Scholen kunnen hier hun eigen keuzes maken op basis van thema en tijdvak. Verder worden erfgoededucatiemedewerkers in de musea getraind in het begeleiden van schoolgroepen en leren leerkrachten van de pilotscholen hoe ze erfgoededucatie kunnen integreren in hun lessen.

Inmiddels worden met 17 projectpartners en erfgoedlocaties 21 leslijnen uitgewerkt voor Reizen in de Tijd. Na de zomer gaan de eerste projecten van start. Inmiddels hebben zich al ruim 2.000 leerlingen aangemeld en de teller loopt naar verwachting nog flink op.