Tweede previewbijeenkomst Verhaal van Land van Maas en Waal

Erfgoed Gelderland organiseert in samenwerking met Omroep Gelderland unieke previews van afleveringen van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland: Ridders van Gelre vertellen het Verhaal van ….. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de lokale erfgoedorganisaties en hun achterban. Op 9 oktober stond Het Verhaal van Land van Maas en Waal centraal in De Tuut in Appeltern.

Ruim 20 aanwezigen zagen de aflevering Verhaal van Land van Maas en Waal als eerste. Hierna volgde een geanimeerde discussie over de keuze van de onderwerpen in de aflevering, want natuurlijk is een half uur uitzending over zo’n rijk historisch gebied niet voldoende om alles te belichten.De uitzending van deze aflevering is op maandag 14 oktober.

Na de preview gaf Peter van de Broeke een lezing  met als titel ‘Van agrarisch tot krijgshaftig – Samenlevingen in de ijzertijd ter weerszijden van de Waal’. Peter van de Broeke maakt deel uit van een team van historici en auteurs dat nu hard werkt aan het overzichtswerk Verhaal van Gelderland. Na de lezing werd er van gedachten gewisseld over onderwerpen uit de lokale historie die zouden kunnen bijdragen aan het boekproject Verhaal van Gelderland. Bij de aanwezigen was er veel animo om verhalen aan te leveren en de eerste zijn inmiddels binnen gekomen bij de redactie van mijnGelderland, die deze verhalen verzamelt. Ook een verhaal insturen? Lees hier meer.

Foto: Erfgoed Gelderland CC-BY