Tweede module van het Handboek Historische Verenigingen online!

Kijkt u wel eens kritisch naar waar u staat als historische vereniging? Of waar u naar toe wilt in de toekomst? De tweede module van ons Handboek Historische Verenigingen, ‘Een pas op de plaats’, kan u daarbij helpen. In dit handboek – onderdeel van het Verhaal van Gelderland – gaat het niet over uw producten of activiteiten, maar over de achterliggende gedachten, uw missie en uw visie. Door diverse elementen van uw vereniging te analyseren en te evalueren, kunt u uw productenaanbod en aanpak heroverwegen.

Download nu de tweede module ‘Een pas op de plaats’ en bekijk de verdiepingspagina’s!

Handboek Historische Verenigingen

De Gelderse historische verenigingen hebben een belangrijk aandeel in de Gelderse geschiedschrijving. Lokaal en regionaal onderzoek en het betrekken van de inwoners staan daarbij centraal. Om deze basis te versterken gaat Erfgoed Gelderland binnen het Verhaal van Gelderland de historische verenigingen extra ondersteuning bieden door middel van het handboek en persoonlijke begeleiding. Van het werven van nieuwe bestuursleden en vrijwilligers, tot het bereiken van een breder en jonger publiek en van herpositionering en digitalisering tot presentatievormen.

Het komende jaar verschijnt om de zoveel tijd een nieuwe module van het handboek met tips, trucs, formats, stappenplannen en verdieping.

Voor meer informatie over het handboek voor historische verenigingen of het begeleidingstraject neem contact op met Jette Janssen of Darinka Thijs.