Tussenstand Gelredagen

Enkele van onze collega’s zijn druk met de organisatie van de Gelredagen. Elf Gelredagen zijn inmiddels achter de rug, nog vijf staan op de planning.

Verbindingen

In deze reeks hebben we wederom geprobeerd verbindingen te leggen met en tussen partijen. Voorbeelden van samenwerking zijn die van Botterwerf en Museum Harderwijk in Harderwijk, Liemerse musea Huis Sevenaer en Schutterij St. Andreas in Zevenaar, Buitenplaats Koningsweg, bunker Diogenes en Museum Vliegbasis Deelen op de Veluwe en Walburgiskerk Librije en Hotel ‘s-Gravenhof in Zutphen. In Fort Pannerden speelde Muziektheater De Plaats uit Nijmegen een voorstelling over het soldatenleven in het Soldatenmuseum.

Thema’s

Afgelopen zaterdag, 12 november, was het thema ijzer. Dat werd gecombineerd met een bezoek aan het IJzermuseum in ICER/DRU in Ulft. Omroep Gelderland bood hier muzikale omlijsting van het geheel. Twee Achterhoekse zangers kregen een podium in de Cultuurfabriek, want die dag werd de Gelderse Top 100 gepresenteerd.

Aanstaande zaterdag is het thema van de Gelredag het Joodse leven in Gelderland. Het decor voor dit evenement is vestingstad Elburg, met openstellingen van Museum Elburg en Museum Sjoel Elburg. Museum Sjoel Elburg organiseert ook stadswandelingen die in het teken staan van het Joodse leven in Elburg.

Op 10 december is de Gelredag in Heilig Landstichting, met openstelling van onder andere de Cenakelkerk. Het thema is het katholicisme in Gelderland. Kerstkoren zullen het bezoek aan de kerk muzikaal opluisteren.

Gelredagen

Op 5 september startte het tweede seizoen van de tv-serie Ridders van Gelre op Omroep Gelderland. Aansluitend op de uitzendingen van de Ridders, organiseren Omroep Gelderland en Erfgoed Gelderland ook dit najaar Gelredagen, waarbij het publiek op bijzondere locaties de rijke geschiedenis van Gelderland kan beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.