The Future is Heritage: online programma en podcast

Vanwege de Corona-pandemie organiseert the Future is Heritage dit jaar een online programma in plaats van een fysiek evenement. Dit programma bestaat uit vijf online sessies met elk een groot thema uit de Europese erfgoedsector. De voertaal van de online sessies is Engels. De vierde sessie vindt plaats op dinsdag 10 november van 19.00-20.00 CET.

Tijdens deze sessie staat het thema ‘Heritage & Repurposing’ (erfgoed en herbestemming) centraal. Het programma bestaat uit onder meer een paneldiscussie, een ‘vraag & antwoord’ segment met alle deelnemers en een casestudy presentatie over een fascinerende erfgoed locatie in Cork, Ierland: Nano Nagle Place! Dit 18e-eeuws klooster met een bijzonder verhaal is tegenwoordig een erfgoedcentrum. De presentatie gaat in op de geschiedenis van de locatie en hoe de huidige gebruiksvorm tot stand is gekomen.

Deelnemen aan deze en volgende online sessies is gratis. Iedereen is welkom, of je nu student, jonge professional, starter, een gevestigde professional of gewoon geïnteresseerd bent!

Meld je hier aan voor de sessie 
Meer informatie over the Future is Heritage online programm

Future is Heritage Podcast
Dit najaar is het eerste echte zelfstandige Future is Heritage project gestart: de Future is Heritage Podcast! In deze podcast gaan hosts Ankie Petersen en Robin Hoeks in gesprek met jonge erfgoedprofessionals uit heel Europa om te praten over hun werk, hun situatie in tijden van COVID-19 en hun visie op de toekomst van de Europese erfgoedsector.

De Future is Heritage Podcast maakt dit seizoen vijf verschillende afleveringen met gasten uit heel Europa en werkzaam in verschillende erfgoedvelden, zoals erfgoeducatie, archeologie, herbestemming en ontwikkeling van monumenten, participatie en sociale cohesie. De podcast is te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Stitcher, en Apple Podcasts.

Erfgoed Gelderland is partner van het internationale Jongerennetwerk The Future is Heritage.