Testers gezocht voor educatief spel over oorlogsgeschiedenis van Putten!

Vanaf september staat Gelderland in het teken van herdenken. In de gemeente Putten wordt niet alleen de bevrijding herdacht, maar ook de razzia van oktober 1944. Om de 75-jarige herdenking van deze gebeurtenissen extra aandacht te schenken worden onder de noemer Putten Herdenkt tal van initiatieven ontplooid. Eén van die initiatieven is het ontwikkelen van een educatief, historisch spel voor basisschoolkinderen. Erfgoed Gelderland adviseert bij dit project vanuit het Verhaal van Putten.

Spelenderwijs leren

Het spel is bedoeld voor kinderen die in groep 8 zitten. Via uitdagende opdrachten leren zij meer over de oorlogsgeschiedenis van Putten en de betekenis van vrijheid. Voor het testen van het product zijn de ontwikkelaars op zoek naar een groep van zo’n 6 kinderen van 11/12 jaar oud. Zij testen het product door het te gaan spelen. Naderhand wordt kort gevraagd naar hun beleving.

Geïnteresseerd?

Het testen vindt plaats op vrijdag 23 augustus en duurt maximaal een uur. Tijdstip en locatie in Putten worden (in overleg) nog bepaald. Begeleiders zijn uiteraard ook welkom. Lijkt het u of uw kind leuk hier aan deel te nemen? Stuur dan een bericht naar info@verhaalvanputten.nl.