Terugblik: Ledenraadsvergadering 13 november

Op vrijdagochtend 13 november vond de Ledenraadsvergadering van de coöperatie plaats. In een ‘talkshow’-setting, onder leiding van collega Mijke Pol, behandelde de raad van bestuur van het bureau van de coöperatie, Marc Wingens en Liesbeth Tonckens, de agenda.

De notulen van de vorige vergaderingen, de criteria voor het lidmaatschap en het beleidsplan en begroting 2021 werden goedgekeurd met behulp van de Mentimeter, een online pollingtool.

Liesbeth Tonckens en Marc Wingens presenteerden de nieuwe film over de coöperatie Erfgoed Gelderland (zie onderaan deze pagina) en lichtten enkele recente projecten toe: het nieuwe e-learning platform en de Erfgoedmonitor. Mijke Pol blikte terug op het Erfgoedfestival en presenteerde de Aftermovie. Daarna volgde een boeiend en inhoudelijk gesprek met twee leden aan tafel, Ella Kok-Majewska van Regionaal Archief Rivierenland en Hans Krabbendam van Katholiek Documentatie Centrum, over onderwerpen als de huisvesting van Erfgoed Gelderland, samen het Verhaal van Gelderland vertellen en het betrekken van jongeren bij het erfgoed.

De bijna veertig deelnemende leden konden gedurende de vergadering hun input geven of vragen stellen via de chat. Tussentijds werden deze vragen en opmerkingen in behandeling genomen.

Uit de eerste reacties blijkt dat deze nieuwe vergaderformule goed is ontvangen. Een greep hieruit:

“Goede bijeenkomst! Vond het heel prettig!”
“Heel knap georganiseerd. Mijn complimenten!”
“Mooie balans tussen belangrijke feiten, gesprek, inspirerende terugblikken. Mentimeter werkte goed. Goede voorbereiding en interne afstemming.”
“Goed georganiseerde bijeenkomst: trots om alle leden zo betrokken te zien.”