Terugblik Kick off Jongerenprogramma Gelderland Herdenkt

Op woensdag 19 juni vond in de Stadskeuken Arnhem de kick off van het jongerenprogramma Gelderland Herdenkt 75 jaar vrijheid plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld om jongeren te inspireren ambassadeur te worden van het Gelderland Herdenkt jongerenprogramma. Iedereen kan ambassadeur worden: ondernemers, designers, historici, docenten, onderzoekers, studenten, kunstenaars, artiesten en vloggers. Het provinciale programma Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid bevat tal van educatieve activiteiten om ook jongeren hier actief te betrekken. De jongerenambassadeur draagt hier actief aan bij.

Ramon Rahangmetan is freelance-schrijver en coördinator in het onderwijs. Hij was aanwezig bij de inspirerende dag. Lees hier zijn blog over de kick off van het jongerenprogramma.

Joah Izaaks is momenteel bezig met het opzetten van nieuwe horeca in Apeldooorn. Ze wil hiermee iedereen op een laagdrempelige manier van de wereld laten proeven, aangezien eten verbindt. Zij was aanwezig bij de kick off. Lees hier haar verhaal waarin ze uitlegt waarom we meer nodig hebben dan een standaardfestival.

De kick off is onderdeel van Gelderland Herdenkt en komt tot stand in samenwerking met Jong 75 jaar vrijheid, ArtEZ IMAEWO2GLD, StadskeukenCultuurcollegeNetwerk Oorlogsbronnenhet Kröller-Müller-museum en Erfgoed Gelderland.