Terugblik eerste online sessie van the Future is Heritage

Donderdag 16 juli vond de eerste online sessie plaats van the Future is Heritage (FisH). De afgelopen sessie werd georganiseerd door een internationaal projectteam, bestaande uit mensen uit Frankrijk, Ierland, Nederland, Roemenië en Spanje en gehost door Wouter Hinrichs.

De sessie is onderdeel van het online programma van the Future is Heritage, een alternatief voor een fysiek evenement door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. In het online programma worden vijf verschillende sessies georganiseerd waarin de verschillende thema’s van het aankomende fysieke evenement worden geïntroduceerd en besproken. Dit gebeurt elke sessie aan de hand van een case study die vanuit het internationale projectteam is aangedragen.

Erfgoed & Toerisme
De eerste sessie stond in het teken van het eerste thema ‘Heritage & Tourism’ met een case study uit Nederland: massatoerisme in Amsterdam. Met vraag & antwoord / poll-segmenten, een presentatie en een video werden de deelnemers interactief betrokken bij de discussies en konden zij input geven over het thema. Deze input zal door het projectteam meegenomen worden in de organisatie van het fysieke evenement dat hoogstwaarschijnlijk in 2021 zal plaatsvinden.

Geslaagde eerste sessie
Met vele interessante discussies tussen bijna 40 deelnemers uit ruim 12 landen in drie tijdzones, was het een geslaagde eerste sessie! De sessie terugkijken kan op de website van the Future is Heritage. De tweede sessie vindt eind augustus plaats met als thema ‘Heritage & Social Adhesion / Communities’. In deze sessie staat een case study uit Roemenië centraal!

Bekijk het programma op: https://www.thefutureisheritage.com/fish-online-programme