Terugblik: Cursus Memorix Maior

Op 14 januari kregen de partners van CollectieGelderland een cursus over het nieuwe collectieregistratiesysteem van CollectieGelderland, Memorix Maior. Met de doorontwikkeling wil CollectieGelderland samen met de partners het digitale Gelderse erfgoed nog beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken. Het beheren van de collectiegegevens in het nieuwe registratiesysteem wordt eenvoudiger, voordeliger en werkbaarder.

De cursussen Memorix Maior zijn bedoeld voor collectiebeheerders en  andere medewerkers (ook vrijwilligers) die interesse hebben in overstappen van hun huidige collectieregistratiesysteem naar Memorix Maior. Ze is zijn bedoeld als een kennismaking met het systeem en de mogelijkheden.

De cursus

De cursus werd gegeven door Sandra Knipmeijer van Picturae, met ondersteuning van een technische beheerder. Er waren 23 deelnemers van verschillende instellingen aanwezig.

Tijdens de workshop werd onder andere uitgelegd hoe je een record aanmaakt en bewerkt, hoe je media uit het Digital Assest Management (DAM, de mediabank) kunt koppelen aan je record, hoe je selecties maakt en hoe zoeken werkt. Ook legde Knipmeijer uit hoe je bepaalde rollen kunt geven aan de medewerkers in je instelling zodat zij bepaalde taken (zoals wijzigen, verwijderen of beheerderstaken) kunnen uitvoeren. Via Memorix kan je eenvoudig een bulkinvoer van records doen op basis van een set afbeeldingen die je in het DAM toevoegt. De deelnemers hadden de gelegenheid om vragen te stellen en wensen aan te dragen voor de inrichting van het systeem.

Volgende cursusdag

Dit is de eerste cursus in een serie, de tweede cursusdag is gepland op 18 februari. Heeft u interesse? Neem contact op met Michelle Lanschot.