Terugblik: RheijnLand.Xperiences – Caring is Sharing

Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en financieel ondersteund. 

In het kader van het project RheijnLand.Xperiences werd donderdag 24 januari, onder leiding van de Academie voor Cultuurmanagement, het trainingsprogramma Hospitality afgesloten met de bijeenkomst ‘Sharing is Caring’ in Rozet te Arnhem.

Presentaties

De bijeenkomst werd gebruikt om de resultaten van de verschillende partners te bekijken; vier partners hielden een presentatie met daarin de door henzelf ontwikkelde training die zij aan hun eigen collega’s en stafleden gaan geven. Dit vond plaats door middel van demonstratie van bijvoorbeeld een rollenspel of een mystery-guest model. Hier kwamen zeer verrassende resultaten uit, het enthousiasme en de inzet van de deelnemers werkte aanstekelijk.

Service Marketing

Als gastspreker trad Berend Rubingh naar voren, ontwikkelaar van een Hospitality training voor managers van internationale sportevenementen. Hij legde het concept Service Marketing uit en leerde de deelnemers met andere ogen kijken naar hun museum, de bezoeker en zijn of haar verwachtingen. ‘’Beleving’’ bleek hierin een centrale term – Berend heeft in zijn betoog een andere manier van kijken naar het eigen museum geïntroduceerd; soms confronterend maar daarmee juist erg toekomstgericht. Dit smaakte naar meer!

Er werd afgesloten met een borrel op het hoogste niveau – vanaf de vijfde verdieping in Rozet was er een schitterend uitzicht over de besneeuwde binnenstad van Arnhem.

Museum Projects

Wij kijken inmiddels uit naar de start van de nieuwe reeks van de Academie voor Cultuurmanagement: Museum Projects, deze gaat in maart 2019 van start.

Diese Nachricht auf Deutsch