Terugblik 75ste partnervergadering CollectieGelderland

Op vrijdag 23 november was de 75ste partnervergadering van CollectieGelderland. Op deze laatste bijeenkomst van het jaar kregen alle partners als cadeautje een chocoladeletter mee naar huis. De chocoladeletters staan symbool voor alle aangesloten organisaties die samen het netwerk van CollectieGelderland vormen.. De bijeenkomst werd bezocht door ongeveer 20 partners.

Veel aandacht was er voor de voortgang van het masterplan CollectieGelderland 2018-2021. De ontwikkeling van het nieuwe collectieregistratiesysteem Memorix Maior en het design van de nieuwe website door Driebit werden verder toegelicht. Met de doorontwikkeling wilt CollectieGelderland samen met de partners het digitale Gelderse erfgoed nog beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken. Het beheren van de collectiegegevens in het nieuwe registratiesysteem wordt eenvoudiger, voordeliger en werkbaarder. De nieuwe website zal ervoor zorgen dat bezoekers sneller vinden wat ze zoeken en dat ze worden verrast door de rijkheid van de collecties, dit zal onder andere gebeuren door koppeling met andere online bronnen en door te werken met een visueel aantrekkelijke en associatieve presentatie.

Naast de doorontwikkeling van de database en website, werden de partners ook bijgepraat over de voortgang en planning van het digitaliseringstraject, de tweede pijler van het masterplan CollectieGelderland 2018-2021.Fotograaf Hans Wijninga gaat bij instellingen langs om collectiestukken te fotograferen en Picturea zal 2D-objecten zoals fotos uit Gelderse collecties gaan digitaliseren.

Daarnaast werd ook de vernieuwde website WO2GLD.nl getoond en toegelicht, een samenwerking van WO2GLD en Netwerk Oorlogsbronnen. Bronnen uit onder andere CollectieGelderland worden gekoppeld aan locaties en gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.

Heeft u vragen n.a.v. de vergadering of over de vernieuwing van CollectieGelderland? Neemt u dan contact op met Michelle van Lanschot of Wouter Daemen.