Symposium – Storytelling: Geschiedenis vertaalt en verhaalt

Op maandag 3 juni organiseert Erfgoed Gelderland in het Nederlands Openluchtmuseum een symposium over storytelling in het erfgoedveld. Erfgoed- en verhaalexperts laten u kennis maken met de mogelijkheden en valkuilen van verschillende analoge en technische toepassingen van storytelling. De keynotespreker is Hans Goedkoop.

Programma

Storytelling verbindt mensen en versterkt beleving. Tijdens het symposium wordt er gekeken hoe deze verhalen zich verhouden tot ons erfgoed en verleden. Hoe laten we Romeinen tot leven komen? Wat leren we van WOII verhalen? En hoe zetten we het verhaal van de stad goed neer? In drie parallelsessies staan de thema’s Romeinse tijd in Nederland, Tweede Wereldoorlog en stadsgeschiedenis centraal.

In een breed scala aan workshops worden alle mogelijke vragen rondom storytelling behandeld. Van het opstarten van projecten tot documentaires maken en van innovatieve educatie tot speltoepassingen.

Het symposium is onderdeel van Verhaal van Gelderland en komt tot stand in samenwerking met Romeinse Limes Nederland, WO2GLD en Gelderse Streken.

Bekijk hier het programma en bestel uw tickets.