Succesvolle wervingsactie Erfgoedvrijwilligers

Midden mei deed de website Erfgoedvrijwilliger een oproep aan het brede publiek om zich te melden als vrijwilliger voor musea in Gelderland. Zonder nieuwe, extra vrijwilligers, was het voor veel musea immers niet mogelijk de deuren op 1 juni weer te openen. Deze oproep leverde meer dan vijfentwintig reacties op, verspreid door heel de provincie.

De grote betrokkenheid laat zien hoezeer de Gelderse erfgoedwereld de inwoners aan het hart gaat. Dankzij de vele reacties, zijn onder andere het Jan van Riebeeckhuis, Nederlands Openluchtmuseum, Museumboerderij Den Tip, de Gebroeders van Lymborch, Musea Zutphen, Museum Veluwezoom, Kasteel Middachten en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de afgelopen twee maanden aan nieuwe vrijwilligers geholpen.

Bijdrage aan heropening
Met de actie wilde Erfgoedvrijwilliger.nl een steentje bijdragen aan het heropenen van Gelderse musea. Eén van de geholpen erfgoedorganisaties reageerde als volgt: “Heel erg bedankt voor jullie enthousiaste werving en het doorsturen van deze leuke aanvullingen op ons vrijwilligersteam!”. Erfgoedvrijwilliger koppelde dit jaar al meer dan vijftig enthousiaste vrijwilligers aan erfgoedorganisaties in Gelderland.

Verschillende soorten vrijwilligers
Niet alleen de spreiding door de provincie is uiteenlopend. Qua leeftijd en motivatie is er een diverse groep mensen aan de slag gegaan als erfgoedvrijwilliger. Waar de een net afgestudeerd is en ervaring op wil doen in de erfgoedsector, wil de andere een werkloze periode nuttig invullen. Verschillende vrijwilligersportretten en motivaties kunt u bekijken op deze pagina.

Zelf op zoek?
Twijfelt u ook om een vrijwilligersfunctie te gaan uitoefenen? Begin met oriënteren via www.erfgoedvrijwilliger.nl. Of kunt u wel wat extra vrijwilligers gebruiken zowel op lange termijn of voor een korte klus? Plaats gratis een vacature via www.erfgoedvrijwilliger.nl/vacature-toevoegen.

Afbeelding: Erfgoedvrijwilliger aan het werk (Foto: Edwin van de Graaf)