Studiedag Ieders Museum 30 november

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is.  Voor iedereen: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je niet in staat bent om zelf naar het museum te komen, komt het museum naar jou toe.

Op de inspiratiedag over Ieders Museum (Gelderse Museumdag nieuwe stijl) op vrijdag 30 september 2016 gaf Marleen Hartjes van het Van Abbemuseum een inspirerende lezing over hun programma Special Guests.  Vanwege de enthousiaste reacties op deze lezing en de vraag om verdieping van dit onderwerp, organiseert Erfgoed Gelderland samen met het Van Abbe Museum op woensdag 30 november een studiedag over Special Guests. Deze vindt plaats in het Van Abbe Museum. Ook als u destijds de lezing niet gehoord heeft, kunt u de studiedag volgen.

Programma:
09.30 – 10.00 inloop via achterzijde museum, Stratumsedijk 2, melden bij de portier
10.00 – 12.00 theorie over blinde en slechtziende bezoekers
12.00 – 13.00 workshop op zaal
13.00 – 14.00 lunch in museumcafé
14.00 – 15.00 workshop in de bibliotheek
15.00 – 17.00 theorie dove en slechthorende bezoekers in bibliotheekzaal.

Locatie:  Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10 Eindhoven
Parkeergarage Stadhuisplein, Stadhuisplein 1-A, Eindhoven ligt het dichtste bij het museum. Zie ook de routebeschrijving van het museum

Aanmelding:
Entree gratis, aanmelden noodzakelijk vanwege maximum aantal van 15 deelnemers. Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar. Graag z.s.m. aanmelden via e.gootjes@erfgoedgelderland.nl.

Ieders Museum is bedoeld voor musea die geregistreerd zijn of lid van de coöperatie Erfgoed Gelderland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.