Stimuleringsregeling Ieders Museum opengesteld

Foto: Krüller- Müller Museum Walter Herfst 

Ieders Museum van start
Vrijdag 17 maart vond de startbijeenkomst van Ieders Museum plaats. Met het project Ieders museum wil Erfgoed Gelderland samen met de musea in Gelderland de komende jaren inzetten op het uitbouwen van het bezoek van nieuwe publieksgroepen. Bezoekers die verder van het museum af staan: zorgvragers, nieuwkomers en onbekende buren. Musea krijgen met het project Ieders Museum concrete handvatten om de minder goed bereikbare publieksgroepen in hun directe regio kennis te laten maken met het museum, de collecties en de verhalen. Erfgoed Gelderland organiseert (regionale) inspiratiebijeenkomsten of trainingen en zorgt voor specialistische advisering.

Indienen bij Ieders Museum
Musea die lid zijn van coöperatie Erfgoed Gelderland en geregistreerde musea uit Gelderland kunnen een aanvraag doen voor een stimuleringsbijdrage, waarmee zij kunnen deelnemen aan Ieders Museum. Dat kan met een project dat  zowel in als buiten het museum plaatsvindt. Voorwaarde is wel dat er samengewerkt wordt met een niet museale partner. Wie een budget ontvangt, committeert zich om deel te nemen aan het netwerk van Ieders Museum en zijn ervaringen te delen. De stimuleringsbijdrage is bedoeld voor het uitvoeren van concrete plannen. Het gaat om kleine bedragen die variëren van € 250 tot € 5000 (max. €5000 per jaar per museum, meerdere aanvragen per jaar zijn mogelijk).

Sluitingsdatum
De eerste volgende sluitingsdatum voor het indienen van een aanvraag is maandag 3 april 2017 vóór 17:00 uur, de volgende ronde  is 31 mei 2017 vóór 17:00 . Aanvragen die na de sluitingsdatum binnenkomen schuiven door naar de volgende ronde. Meer informatie over het doen van een aanvraag, de sluitingsdata, de werkwijze en de criteria van Ieders Museum vindt u in de Toelichting Stimuleringsregeling. Indienen van een aanvraag kan via de aanmeldpagina.

Projectpagina Ieders Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.