Schrijfworkshop mijnGelderland in Apeldoorn

Woensdag 12 september vond de derde schrijfworkshop mijnGelderland plaats. Het team van mijnGelderland van Erfgoed Gelderland organiseerde deze middag samen met het CODA in Apeldoorn. Naast leden van diverse historische verenigingen en particulieren uit heel de Veluwe (van Nunspeet tot Putten tot Bennekom) kwamen ook deelnemers uit onder andere de Achterhoek en Rivierenland naar de workshop. Deelnemers kregen informatie over de website mijnGelderland, over het schrijven voor mijnGelderland en over het gebruiken van bronnen (uit het CODA archief).

Deelnemers kwamen naar Apeldoorn om:

  • meer te weten te komen over mijnGelderland;
  • te leren historisch onderzoek te doen;
  • te weten te komen hoe je bronnen kunt vinden en gebruiken;
  • tips te ontvangen om teksten publieksvriendelijker te maken.

De deelnemers reageerden positief op de middag. De schrijfopdrachten lieten hen kritisch kijken naar de opzet van een tekst: voegt deze informatie iets toe of maak ik een tekst onnodig lang en onduidelijk? Wat is nou de kern van het verhaal? Deelnemers schreven bijvoorbeeld aan de hand van een audiofragment een tweet. Uit de verschillende composities bleek al snel dat een auteur een grotere stempel drukt op een tekst dan men dacht. Iedereen heeft zijn eigen schrijfstijl en interpreteert gegeven informatie op een eigen unieke manier.

Wilt u ook een schrijfmiddag van mijnGelderland meemaken? Houdt de website in de gaten voor de data voor volgend jaar! Meer informatie bij collega Henriette Kosse.