Save the date: Symposium – Ieders Museum: over het bereiken van je publiek

Op dinsdag 12 mei organiseert Erfgoed Gelderland het symposium Ieders Museum: over het bereiken van je publiek (werktitel) in Rozet, Arnhem.

Thema’s van het symposium, dat onder leiding staat van dagvoorzitter Hans Etman, zijn: publieksbereik, inclusiviteit en diversiteit. Het symposium is bedoeld voor professionals en vrijwilligers van musea.

Wat kunt u verwachten?

Het programma is nog in de maak, maar we kunnen alvast een indruk geven: een plenair programma met een interactieve openingslezing over culturele communicatie en privileges door Sarita Bajnath, een lezing door Pieter ter Keurs, hoogleraar musea, collecties en samenleving Universiteit Leiden. Nicole van Dijk van Museum Rotterdam vertelt hoe het museum een museum van alle Rotterdammers wil worden door de wijken in te trekken en Gelderse musea, die deelnemen aan het project Ieders Museum delen hun ervaringen. Daarnaast bieden we diverse workshops, onder andere een workshop, gegeven door slechtziende collega’s van Muzieum Nijmegen, een workshop over het bereiken van publiek door Marketing & Communicatiebureau de Pappenheimers en de workshop Gastvrijheid & anders omgaan met nieuw publiek.

Binnenkort volgt meer informatie over dit symposium. Reserveer 12 mei alvast in uw agenda. We houden u op de hoogte via onze kanalen.