Samenwerking Museum Tweestromenland en De Tuinen van Appeltern

De tentoonstelling ‘Overleven in de Winter’ werd op 10 november onder grote belangstelling officieel geopend door Thomas Steenkamp, voorzitter van RBT Rivierenland. De vrijwilligers van Museum Tweestromenland hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze speciale tentoonstelling bij De Tuinen van Appeltern.

Succesvolle samenwerking

De tentoonstelling bevat items uit de collectie, bruiklenen en veel afbeeldingen. Het is voor het eerst dat de Tuinen van Appeltern een winteropenstelling heeft en dat het Museum Tweestromenland en de Tuinen van Appeltern samenwerken.

Door hun gezamenlijke expositie bereiken beiden partijen een andere en bredere groep bezoekers. Het doel is om deze samenwerking voort te zetten en nieuwe samenwerkingen aan te gaan met ondernemers, organisatoren van evenementen en met de ‘collega-musea’ in de regio.

Stimuleringsbijdrage van Ieders Museum

De samenwerking is mede tot stand gekomen door de stimuleringsbijdrage van Ieders Museum. Lees hier meer over de gehonoreerde aanvragen tot nu toe.

Musea kunnen een stimuleringsbijdrage aanvragen voor projecten die gericht zijn op het ontvangen van nieuw publiek. Het gaat hierbij om bedragen tot € 5.000 per jaar, per museum. Deelnemende musea delen hun ervaringen binnen Erfgoed Gelderland, zodat alle leden inspiratie uit de projecten kunnen halen. Wij denken met je mee over de mogelijkheden en begeleiden zo nodig de aanvraag. De sluitingsdatum van de vijfde en laatste ronde stimuleringsregeling van Ieders Museum in 2018 is woensdag 28 november 2018 om 17:00 uur.