RheijnLand.Xperiences: perspresentatie

Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en financieel ondersteund

 

Op 20 april vond in Schloss Moyland de perspresentatie plaats van het project RheijnLand.Xperiences. Dit project is onlangs gestart en tijdens de perspresentatie gaven de projectpartners een preview.
Het project RheijnLand.Xperiences omvat een drie jaar durende samenwerking tussen de IT en Media opleidingen van twee hogescholen, de twee toonaangevende toerismebureaus in de regio en acht musea: vier uit de Kreise Kleve en Wesel en vier uit de provincie Gelderland.
Doel van het project is de aantrekkelijkheid van de regio te verhogen en het bezoek van de streken aan beide kanten van de grens te stimuleren. Innovatie, samenwerking en regionale cultuurpromotie staan daarbij centraal. De musea gaan de gezamenlijke geschiedenis van de grensstreek vertellen, aan de hand van grensoverschrijdende thema’s, zoals ‘de Romeinen’, ‘Hertogen en Graven’; en ‘de Tweede Wereldoorlog’. Hierbij zullen de musea zich vooral sterk richten op de jeugd. Zij gaan daarom, ondersteund door experts en studenten van de twee hogescholen, hun collecties en exposities digitaal ontsluiten en verbinden middels ‘gamification’, ‘geocaching’, ‘augmented reality’ en ‘storytelling’.

De partners in dit project zijn:  ArchäologischerPark Xanten, Geldersch Landschap en Kasteelen, Museum Arnhem, Museum Goch, Museum Kurhaus Kleve, Museum SchlossMoyland,  Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Nederlands Openluchtmuseum, Hochschule Rhein-Waal,  Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), NiederrheinTourismus en RBT KAN. Erfgoed Gelderland is leadpartner van het project.

Duitse vertaling van deze tekst

Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.