RheijnLand.Xperiences: Kick-off

Het project Rheijnland.Xperiences wordt ondersteund door het INTERREG-programma. 

Op vrijdag 17 februari vond de kick-off plaats van een nieuw project: RheijnLand.Xperiences. Acht culturele instellingen en twee bureaus voor toerisme uit de Kreise Wesel en Kleve en uit de provincie Gelderland en twee hogescholen werken in dit project samen. Doel van het project is het realiseren van een verbindend verhaal voor de musea in de grensstreek waardoor de Duitse en Nederlandse bezoeker de musea en de regio beter kan verkennen. Daarnaast beoogt het project een duurzame museale netwerkstructuur en een gemeenschappelijke digitale infrastructuur voor de musea aan beide zijden van de grens.

Tijdens de kick-off werd het definitieve projectprogramma gepresenteerd. De bijeenkomst werd afgesloten met typische lekkernijen uit beide landen, zoals: currywurst, frikadellen, kaas en lebkuchen en bier.

De partners in dit project zijn:  ArchäologischerPark Xanten, Geldersch Landschap en Kasteelen, Museum Arnhem, Museum Goch, Museum Kurhaus Kleve, Museum SchlossMoyland,  Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Nederlands Openluchtmuseum, Hochschule Rhein-Waal,  Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), NiederrheinTourismus en RBT KAN. Erfgoed Gelderland is leadpartner van het project.

Duitse vertaling van deze tekst

Meer over dit project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.