Terugblik: Erfgoedmiddag Cultuurplein Noord Veluwe

Op 23 januari vond voor de tweede keer een erfgoededucatiemiddag plaats voor erfgoedpartijen uit de Noord-Veluwe. Het programma werd samengesteld door Cultuurplein Noord Veluwe en de erfgoedpartijen die bezoeklessen aanbieden in de leerlijn Reizen in de Tijd. Er worden 34 verschillende bezoeklessen aangeboden en deze zijn vorig jaar 212 keer afgenomen door de basisscholen in de regio. Hiermee werden er circa 5.500 leerlingen bereikt.

Vorig jaar werd de erfgoededucatiemiddag samen met de Hattemse erfgoedpartijen georganiseerd in Hattem. Dit jaar was Oldebroek aan de beurt met Molen de Hoop, Boerderijmuseum De Bovenstreek en het gemeentehuis. In het gemeentehuis wordt zowel de bezoekles voor groep drie ‘Mijn familie’ als de les van het archief voor groep zes ‘De kroniek van’ aangeboden. De les bij thema zeven ‘Kunstschatten’ vindt binnenkort plaats rond de kunstcollectie van de gemeente Oldebroek in het gerenoveerde gemeentehuis.

Collega en coördinator van Reizen in de Tijd,  Ben Bregman, vertelde tijdens deze middag kort over de verbeteringen die op reizenindetijd.nl zijn doorgevoerd. Ben is enthousiast over wat er allemaal rond de leerlijn gebeurt op de Noord Veluwe: “wat enorm leuk is om te zien is hoe Cultuurplein Noord Veluwe als regionale spin in het web basisscholen en erfgoedaanbieders verbindt en zo een stevig fundament weet te leggen voor erfgoededucatie, waarbij Reizen in de Tijd als platform dient. Het groeit en bloeit daar!”

Foto: Erfgoed Gelderland CC-BY