‘Reizen in de tijd’ brengt Veluws erfgoed speels tot leven

Veluwse basisscholieren kunnen niet meer om het lokale cultureel erfgoed heen. Via school komen ze er, in elke groep anders, speels mee in aanraking. Aanbieders van het Veluwse erfgoed leren op hun beurt boeiende lessen in elkaar te zetten.

Reizen in de Tijd

Reizen in de Tijd is een digitale doorlopende leerlijn, ontwikkeld door Erfgoed Gelderland. Deze leerlijn is een onderdeel van cultuuronderwijs op de scholen en gaat uit van een vakoverstijgende en interactieve benadering waarin plaats is voor diverse werkvormen.

Deze leerlijn wordt ook gebruikt in het cultuuronderwijs voor basisschoolleerlingen in Epe, Heerde, Oldebroek en Hattem. Vorig schooljaar is het programma in gebruik genomen. Al reizend in de tijd ontdekken leerlingen hun plek in de samenleving en wat cultureel erfgoed daarin betekent.

Ruim dertig culturele locaties in de vier gemeenten zijn erbij betrokken. Musea als het Veluws Museum Nunspeet, Sjoel in Elburg, Boerderijmuseum Oldebroek, Poppenspelmuseum Vorchten, Voerman Museum en Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe doen mee. Maar ook historische verenigingen, archieven en andere monumentale of historische plekken als Molen de Hoop in Oldebroek, Heemkunde Hattem, de botterwerf in Elburg, het Raadhuis in Heerde en het Verscholen Dorp bij Vierhouten. Kijk op www.reizenindetijd.nl/bezoeklessen naar de lessen van deze andere instellingen in Gelderland.

Lees hier het het hele artikel over de Veluwse erfgoededucatie in de Stentor (Veluwe).