Publicatie ‘Stadsgidsen in de Schijnwerpers’ gepresenteerd

Op donderdag 22 november is tijdens de  studiedag voor stadsgidsen in het Nederlands Openluchtmuseum de bijbehorende publicatie, Stadsgidsen in de Schijnwerpers,  gepresenteerd. In deze publicatie staat de stadswandeling in al haar aspecten centraal. Om daadwerkelijk inzicht te krijgen in de veelkleurigheid van het werkveld, hebben de samenstellers de praktijk opgezocht en zijn in gesprek gegaan met diverse stadsgidsen uit Middeleeuwse steden in Gelderland. Daarnaast is een aantal organisatoren van stadswandelingen zowel met een schriftelijke enquête als persoonlijk benaderd. Het beeld dat daaruit naar voren komt, laat niet alleen de diversiteit van het aanbod zien, het grote aantal thema’s en de ‘voor elke beurs’ geschikte prijsstelling, maar ook de trots en het enthousiasme van menig stadsgids. Zij zetten zich steeds opnieuw in om de meest uiteenlopende groepen een prettige en informatieve tijd te bezorgen.

Bekijk de foto’s van de studiedag – fotograaf: Masha Bakker

Stadsgidsen in de Schijnwerpers, samengesteld door: Willeke Guelen van Livingpast.nu, Carolien Guelen van Reikwijd, en collega Maud Heldens

Stadsgidsen vervullen een belangrijke taak bij het uitdragen van de lokale geschiedenis. Zij delen graag hun kennis en ervaring en bieden een inhoudelijke beleving van de stad. Om de stadsgidsen in de toekomst beter te kunnen ondersteunen, om de nieuwste inzichten te delen en om van elkaar te leren organiseerden Erfgoed Gelderland, RBT KAN en het Nederlands Openluchtmuseum een studiedag voor stadsgidsen.