Previewtrip erfgoedfestival Over Grenzen

Maandag 14 mei is het festivalteam met een aantal bloggers en vloggers op pad geweest voor een voorproefje van het erfgoedfestival. Geïnteresseerden konden zich aanmelden voor deze bustrip om inspiratie op te doen voor een eigen blog of vlog over het festival. De previewtrip startte bij Van ’t Lindenhout Museum in Nijmegen. Vanaf 3 juni is hier een tentoonstelling te zien over de weeskinderen van de Weesinrichting Neerbosch die emigreerden op zoek naar werk en geluk. Daarnaast organiseert het museum op 3 juni en 6 juli het muziektheater ‘Ik wil wel naar Amerika’ over het leven van Rie en Henri, twee weeskinderen wonend op kinderdorp Neerbosch.

De reis vervolgde naar Kloster Graefenthal in Goch waar verschillende hertogen van Gelre begraven liggen. Na een rondleiding door het klooster waren we welkom voor een heerlijke lunch in de kruisgang. Op 3 juni organiseert Kloster  Graefenthal in samenwerking met Kasteel Rosendael een puzzelrit (incl. barbecue) door de vier Gelderse kwartieren. De derde bestemming was het stadje Gennep in het noorden van Limburg. Gennep kent een rijk Gelders verleden en tijdens het erfgoedfestival krijgt u uitgebreid de kans om deze zelf te ontdekken. Zo organiseert Gennep verschillende lezingen en rondleidingen, maar zijn er ook genoeg fiets- en wandelroutes rondom en door het stadje.

De laatste bestemming was in Beuningen bij de Uiterwaarden. Hier zal Theater Over & Weer op 14, 15, 16 juni en 21, 22, 23 juni van 19.00-22.00 uur de voorstelling ‘De rivier, de grens’ spelen. Bezoekers steken tijdens de voorstelling letterlijk met het pontje de grens over.

Informatie over bovengenoemde activiteiten en meer activiteiten vind je in de agenda. Ook graag bloggen of vloggen voor het festival? Meld je aan via info@erfgoedfestival.nl.