Preview Het Verhaal van Zutphen

Erfgoed Gelderland organiseert in samenwerking met Omroep Gelderland unieke previews van afleveringen van het nieuwe televisieprogramma van Omroep Gelderland: Ridders van Gelre vertellen het Verhaal van ….. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de lokale erfgoedorganisaties en hun achterban.

Woensdagavond 2 oktober vond bij Musea Zutphen de preview plaats van de aflevering Het Verhaal van Zutphen.  De bijeenkomst, de eerste in een serie van tien, werd druk bezocht. Ruim zestig aanwezigen uit Zutphen bekeken de aflevering en waren enthousiast. Daarna gaf Michel Groothedde een lezing over Gelderland en de Vikingen aan de hand van de casus ‘crime scene in Zutphen’.  Michel Groothedde maakt deel uit van een team van historici en auteurs dat nu hard werkt aan het overzichtswerk Verhaal van Gelderland. Na de lezing konden de aanwezigen met hem en onderling van gedachten wisselen over onderwerpen voor dit boekproject.

Maandag 7 oktober is Ridders van Gelre vertellen Een Verhaal van Zutphen voor iedereen te zien bij Omroep Gelderland op televisie.

Foto: Erfgoed Gelderland CC-BY