Presentaties stripboek ‘Ridders van Gelre en Ons Verloren Hertogdom’

Op vrijdagmiddag 3 mei wordt het stripboek ‘Ridders van Gelre en Ons Verloren Hertogdom’ gepresenteerd voor genodigden. Zij hebben een email ontvangen met een aanmeldformulier. Iedereen die deze mail niet heeft ontvangen en toch graag aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via: riddersvangelre@gld.nl

Op zaterdag 4 mei is een extra Gelredag rondom het stripboek op Kasteel Hernen. Daar is iedereen zonder aanmelding van harte welkom. De Ridders van Gelre zijn daar ook samen aanwezig samen met tekenaar Danker Jan Oreel. In de Ridderzaal van het kasteel kunnen bezoekers de boekpresentatie bijwonen.

Het stripboek is verbonden aan een educatief project, een spel over het hertogdom Gelre, onderdeel van het project Grenzeloos Gelre en het Verhaal van Gelderland.

Het stripboek

In het stripboek komt de middeleeuwse geschiedenis van Gelre komt tot leven. In het jaar 878 leefde er een verschrikkelijke draak niet ver van hier. Het beest verscheurde alles en iedereen totdat twee dappere ridders hem versloegen. Toen de draak stierf brulde hij: “Gelre!”. Op de plek waar zij de draak doodden bouwden de ridders een kasteel. Zij en hun opvolgers noemden zich vanaf die tijd ‘van Gelre’.

Weinig mensen kennen deze sprookjesachtige ontstaansgeschiedenis van Gelderland. Velen weten ook niet dat de plaats waar het allemaal begon in het Duitse plaatsje Geldern ligt. Vanuit die plek breidden de Gelderse graven en hertogen hun gebied en invloed steeds verder uit. De middeleeuwse geschiedenis van het Gelderse grondgebied is er een van oorlog, romantiek, macht en verraad. Maar wie kent deze geschiedenis nog?

Bestel hier alvast het stripboek!