Pilot: Elisabeth Weeshuismuseum zet tentoonstelling op mijnGelderland

In de nieuwe special ‘Mijn stad, mijn schat’ op mijnGelderland staan verhalen gebundeld uit de gelijknamige tentoonstelling van het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg. Voorwerpen en verhalen van Culemborgers geven een overzicht van 700 jaar stadsgeschiedenis. Soms een schitterend erfstuk dat generaties werd doorgegeven, soms een muntje dat op de grond viel en eeuwen later gevonden werd, soms zelfs een weggegooid voorwerp dat op de bodem van een afvalput bewaard bleef.

In de special staat momenteel een deel van de tentoonstelling van het Elisabeth Weeshuis Museum. Geïnteresseerden konden zo digitaal al een preview krijgen van de fysieke tentoonstelling. Uiteindelijk zal de hele tentoonstelling digitaal bewaard blijven op mijnGelderland. Bekijk hier de special.

Bijzonder aan deze samenwerking is dat het de eerste keer is dat medewerkers van een museum zélf toegang kregen tot het CMS van mijnGelderland en hun verhalen konden klaarzetten voor de redactie. Team mijnGelderland kon vervolgens alles controleren en het publiceren in de special van de tentoonstelling.

Heeft u interesse om zelf ook makkelijk uw tentoonstelling te digitaliseren of verhalen te zetten op mijnGelderland? Neem dan contact op voor meer informatie met collega’s Henriette Kosse of Darinka Thijs.