Oproep: Erfgoedvrijwilligers in beeld

Vrijwilligers doen belangrijk werk in de erfgoedsector. Dat moet gezien worden! Bent u of kent u een vrijwilliger die graag wil laten zien wat hij of zij doet? Dan horen we graag van u voor een serie video’s voor het project Erfgoedvrijwilliger.

Oproep om zelf te filmen

Erfgoedvrijwilliger zet vrijwilligers en hun werkzaamheden regelmatig in het zonnetje door middel van filmpjes ‘Uit de praktijk’. De geplande opnames kunnen vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Gelukkig zijn er andere manieren om vrijwilligers in beeld te brengen. Erfgoedvrijwilliger doet daarom een oproep aan vrijwilligers om zelf beeldmateriaal op te nemen en hun verhaal te delen. Ook vrijwilligers wiens werk op dit moment stilligt vanwege de coronamaatregelen, zijn van harte welkom om te vertellen wat hun werk inhoudt en hoe ze deze tijd beleven.

Hoe gaat het in zijn werk?

U ontvangt van ons een korte uitleg waarmee u zelf (creatief) aan de slag kunt gaan. Waar nodig kan het team van Erfgoedvrijwilliger ondersteuning bieden. De aangeleverde beelden worden vervolgens door filmmaker Pim gemonteerd tot een aansprekend filmpje. Het doel van de opnames is om vrijwilligers en hun werk bij musea en andere erfgoedorganisaties zichtbaar te maken, ook in deze tijd. Hebt u interesse? Stuur dan een e-mail naar info@erfgoedvrijwilliger.nl o.v.v. ‘Oproep Erfgoedvrijwilliger’. Wij nemen dan contact met u op.