Nominatiedossier Romeinse Limes door ministerraad goedgekeurd

Groot nieuws vanuit Romeinse Limes Nederland! Kort nadat de ministerraad op vrijdag 6 december ingestemd had met het voorstel om de Romeinse Limes in januari 2020 bij Unesco aan te dragen als werelderfgoed, zette minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven in het Rijkmuseum van Oudheden haar handtekening symbolisch op het Nominatiedossier. Ook gedeputeerde Willy de Zoete van Zuid-Holland (tevens voorzitter van de Stuurgroep Limes) en wethouder Belinda Elfrink van de gemeente Zevenaar ondertekenden het dossier.

De ondertekening was onderdeel van een feestelijk bijeenkomst voor vertegenwoordigers van het netwerk rondom de Romeinse Limes. Bovendien waren enige gasten uit Duitsland aanwezig, aangezien de aanvraag voor de Neder-Germaanse Limes in gezamenlijkheid met de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts zal worden ingediend. Tijdens deze bijeenkomst speelde Nieuw Utrechts Toneel een deel van hun productie Grens, waarin de Limes centraal staat. Tevens onthulde Wim Weijland, directeur van het RMO, dat het museum een stuk van de limesweg zal nabouwen in de hal van het museum, met originele geconserveerde onderdelen.

Erfgoed Gelderland maakt deel uit van het netwerk Romeinse Limes en d
e directeuren van de vier samenwerkende organisaties – Erfgoed Gelderland, Landschap Erfgoed Utrecht, het Erfgoedhuis Zuid-Holland en RomeinenNU – vormen de Stuurgroep Romeinse Limes.

Lees hier het persbericht.